søndag 31. august 2014

Hjemmesydd

Jeg har fått litt dilla etter at lillesnuppa kom til verden på å sy klær. Eller generelt ting til henne. Kanskje det smitter over og blir sydd ting til meg eller huset eller slikt også, men foreløpig mest til henne.

Bukse med matchende hårbånd for eksempel.

 Buksa og hårbåndet er sydd etter forklaring hos Speiltvillingene. Der er det buksemønster og alt mulig. Jeg hadde nok litt lite stoff, sømrommene ble litt smale og buksa passer akkurat, men er nok snart fravokst. Men jeg er nesten klar med ei sparkebukse og, den trenger bare knapper og knapphull. Og et matchende hårbånd da så klart :) Gøy med hjemmelagede antrekk, det rosa er en hjemmestrikket vest.

Oppskrift fra Drops, BabyDROPS 21-12, strikket i en veldig myk og god bomull og bambus blanding.

Stoffrester blir det jo alltid noen av, et par elefanter kom ramlende ut av resteboksen min her om dagen, og faller godt i smak hos lille!

tirsdag 26. august 2014

Pausefisk

Mens vi venter på knappesying. Tre prosjekter er så godt som fullført, men de mangler de evinnelige knappene. Et prosjekt er ferdig, mangler bilde, og to sømprosjekter er også ferdig, men i samme status. 

Noen nye prosjekter er det også blitt til, og en real fotoseanse er på sin plass for å oppsummere august! 


Prinseshorts fra Gustavogberta er startet og nesten ferdig, mangler en søm, 4 knapper og litt strikk. 


En kjørepose til lille er også startet, her gjenstår det fortsatt litt jobb, men det går unna!

Ser fargevalgene ikke var så spennende, godt knappene skal på rooosa plagg! 

mandag 11. august 2014

Snart klar



Den lille rosa kjolen er snart klar. Den var med på barseltreff i dag, så når vesla sover strikker mamma. Mangler litt avfelling og en heklekant før jakten på de rette knappene melder seg. Har en fin Snella og Petronella knapp, men kanskje litt for stor. Veldig spent på hvordan størrelsen egentlig ble n



Garnet er nøstebarns to-tråds i fargen rose, på pinner nummer 3. 
Mønsteret er lillesøster kjole, et veldig fint mønster som brukes på tross av at hun her ikke kommer til å bli noen lillesøster. 

Mobilblogging er tingen!

fredag 1. august 2014

Juliprosjekter og augustplaner?

Inspirert av to vrange så ser jeg at for å ha noen form for selvdisiplin i denne bloggingen så får jeg begynne med planer og oppfølging. Da blir det kanskje mer motiverende å ta ut de fine bildene, og gjøre noe med dem. Det er merkelig det der, det er kjekkere å strikke og ta bilder enn å redigere bilder og blogge. Kanskje hele bloggstyret ikke er vits? Juli har i hvertfall blitt tilbragt i sol og fint vær, med bading og grilling og hjemmelaget is med gode folk, så dermed har det ikke blitt så voldsomt med strikking.

En liten Loki har kommet av pinnene, det er en KAL gående på facebook på dette mønsteret, og det var mitt første prosjekt med glidelås.
Loki str 2 år. Strikket i drops Lima, og det gikk forbausende mange nøster.

En tunika nærmer seg ferdig, men denne blir mye større enn først antatt. Et pannebånd er strikket og ferdig, og en liten kjole er påbegynt. Det har også blitt sydd både ammepute og våtpose. Et parr sokker er også blitt ferdigstrikket.

Planer for august inkluderer ferdigstillelse av hvertfall den turkise tunikaen, kanskje til og med den lille rosa kjolen. Eller den rosa jakken som er til meg selv. Niesa trenger barnehagevotter utover høsten, så kanskje jeg starter på noe slikt, ellers klarer jeg sikkert å finne på noe lillesnuppa her trenger. En liten barselgave skal nok også få plass på pinnene, og tenker å sy sparkebukse og bukse til snuppa, en stellematte i gave, og kanskje til og med en tøybleie!

August bør definitivt også inneholde opprydning på mac-en, et bedre system for bilder både til framkalling, fotobøker og blogging. Kanskje jeg til og med skal ta bedre bilder til slikt som blogging og sånt.