fredag 28. desember 2012

Ferie

Juleferie er godt. Rolige dager, med masse familie, gode venner og god mat.
I går puttet vi masse kylling i ovnen fulle av rosmarin og hvitløk, lagde roasted potatoes, Jamie Oliver style til og en god saus. Gutta gikk over til poker, og jeg kunne kose meg med Hobbiten på kindle, strikketøy og rødvin. Merkelige er at selv om det var en kveld på sofaen jeg rigget meg til for hadde jeg garnvinde, nytt hesple garn, to sokker å strikke prøve på, og en genser hvis bole er 1/3 ferdig med meg, sånn at jeg ikke skulle trenge forstyrre pokerkvelden ved å lete etter garn. Litt forstyrra kanskje? Jeg strikker jo ikke super mye fortere bare fordi jeg kan strikke en hel kveld. Men det er vel derfor jeg også har med garn til et par ekstra sokker, for to dagers reising. Så fort jeg tror jeg ikke har lageret tilgjengelig pakker jeg ned allt for mye.

Sokkene jeg har startet /strikket prøve på er Java og Monkey, tror det blir veldig fint! Speilrefleksen og jeg får nok leke litt i morgen når det er lys.

En merkelig bieffekt av ingen eplefon er at det er langt mellom lett tilgjengelige bilder på macen, men det ligger noen på speilrefleksen å lurer.

mandag 17. desember 2012

Vintervær

Hver vinter kommer snøen og overrasker alle. All trafikk stanser opp, allt blir forsinket, ingen kommer seg fram. Hvert år blir det sånn. Man kunne jo kanskje tenke seg at når man bor så langt nord, såpass værutsatt til, at man forstår at snø betyr lavere tempo, men det er like kaos uansett.
Store snømengder kom ned i løpet av noen få dager og gjorde verden om til et julekort.

I helgen forsvant dessverre all snøen i området, og vi er tilbake til vanlig Stavanger vær. Men en liten stund så det slik ut























Ekte julekort stemning!

I kveld blir det julegavelaging og pakking.

søndag 16. desember 2012

Helgens produksjon

Et par herresokker klar til julegaver. Eller, nesten klar, må feste noen tråder, dampes litt og pakkes inn, men ellers klar.

Bildet fra i går
 

fredag 14. desember 2012

Julegaver

Var så fornøyd i dag, ferdig og alle detaljer klare på to julepresanger som skal overleveres i morgen, og i det øyeblikket det siste sløyfebåndet går på pakken slår det meg at jeg ikke har tatt noen bilder.
Håpløst.

De var ikke særlig spennende uansett, to gode par med pulsvarmere, ene i grå drops baby merino, andre i dyp rød lilla drops alpaca, med blonder og fletter. Får lage noen andre senere å ta bedre bilder, spesielt de i alpakka ga mersmak!

mandag 10. desember 2012

Ikke tid til bilder

... allt for mye å strikke!

Joda, jeg har selv valgt å strikke julegaver, ingen mottakere vet det, men tiden løper ut før vi reiser på besøk til julegavemottakere neste helg, og neste helg er også fristen for postsendinger som skal være framme til jul, og når jeg ikke er hjemme og kan strikke neste helg så ser det stygt ut.

Ikke bare er det strikking, men også annen håndlaging, innpakking, trådfesting og oppi alt det hele?
Rokken roper på meg, jeg har så lyst å spinne, jeg har en stilig grønn flerfarget top jeg har så lyst å lage garn av, og den roper på meg, jeg har lyst på grønn lue, av den ulla, men jeg vil ikke lage noe til meg nå når gavene venter. Jeg har bestilt garn til genser, garnet er her, men jeg vil ikke begynne før gavene er ferdig. Jeg har allerede begynt å planlegge neste "semesters" sokkestrikking, og har ekstreme tilfeller av "startitis" her (hvis du ikke vet hva startitis er, ta en tur innom Yarn Harlot, der er også gode gaetips for alle som er en strikker eller fler på sine gavelister)

I kveld er det Merletto som har min obsession, måtte begynne på nytt på bussen på vei hjem fra jobb i dag, første forsøk ble allt for store, og nå er jeg godt over tommelen på den første hvertfall.

Veldig fine pulsvanter dette, strikker dem i Drops sin tynne alpakka som er på tilbud ut året :)

Natta!

torsdag 6. desember 2012

Julegavestrikk

Jeg liker ikke å innrømme det, men jeg har blitt en julegavestrikker. Jeg har tenkt å tvinge mine kreative innfall på andre til jul. Jeg liker hvertfall å tro at det ofte er bedre enn ferdig kjøpte gaver (etter to flyttinger i år har jeg fått litt misnøye for nips og andre typiske gaveting).

Så så, det går nok bra, mottakerne er hvertfall utvalgt på selektivt grunnlag. Flere par sokker er allerede klar, de selvspunne sokkene nærmer seg. Må bare begynne å pakke inn, lage merkelapper og gjøre helt klar nå. 


Nå er det et nytt par håndleddsvarmere som blir klare, mye mer spennende å blogge, lese, strikke og det meste annet enn å skrive takkekort ja...

 Jeg tilpasser et gratis hanskemønster, Knotty, til å bare være håndleddsvarmere i stedet for, i mykeste Drops babymerino. En fryd å strikke med.

Hvis jeg er ekstra flink med kortene i kveld kan jeg gå opp, sette meg ved rokken og spinne resten av den hvite skyen inn i overspunnet ujevn tråd. Nevnte jeg at jeg fortsatt er nybegynner på rokk?

Mellom rokk, strikk, gaveplanlegging og baking blir bloggingen fryktelig nedprioritert. Kanskje det blir bedre når ting roer seg på jobb, er jo lov å håpe. 

Er det flere enn meg som lurer på meningen med selvstrikkede julegaver?