onsdag 21. november 2012

Svart som natten

Alltid gøy med prosjekter som blir ferdige!
















Mønster: Mae
Pinner: 4.5 mm
Garn: Drops babymerino
Farge: Svart

tirsdag 20. november 2012

Ukens spinning

Henger til tørk! En hel spole full av to-tråders garn, vasket og klar til forhåpentligvis bli noen lommetøfler eller noe.

Ellers er det klargjøring av en julepresang, 






















og litt julepynt.























Har til og med rukket en butikkrunde å begynt juleshoppingen, deilig å merke at antall julepresanger som gjenstår går nedover!

tirsdag 13. november 2012

En spole full

Første spolen er klar. Det er fantastisk morsomt å spinne på en rokk, når man har lært på håndtein. Hendene jobber på samme måte med ulla, men de blir ikke avbrutt av å måtte vinde garnet på teinen. Kontinuiteten gjør det hele til en enda mer fasinerende opplevelse, og det blir til at jeg må passe på å flytte tråden over lederne for å fylle spolen jevnt.

Rokken er ikke perfekt oppe å gå enda. Jeg får ikke double drive oppsett til å fungere særlig godt. Den er skjev i forhold til båndet, som gjør at spolebåndet blir slått av banen sin av armene som går rundt. Hvis dette ikke gir noen form for mening skyller jeg på at alle bøker og tekster jeg har lest om rokker er på engelsk, og jeg kan derfor ingen ord og uttrykk på norsk!

Den første spolen ble fylt ved å feste en strikk rundt spolen og rokken, for å gi spolen forsinkelse. Da kan drivbåndet gå fritt rundt drivarmen uten at armene er i veien.

Jeg har noen flere variable igjen å teste for å perfeksjonere prosessen. Jeg kan prøve å forsinke drivakselen, ikke spolen. Det utelukker skjevhetsproblemet hvis det fungerer. De andre spolene kan også være bedre enn den som står på nå. Siste mulighet er å se på festene av Mother of All, og se om jeg kan få til en rotasjon der.

I hvertfall, mye moro å holde på med lenge framover!

fredag 9. november 2012

Lilla

Lilla pinner på lilla sokk og lilla jakke!
Crazy purple lady here I go!

torsdag 8. november 2012

Torsdagskveld

Meg og Munin og strikketøyet slapper av etter lang dag på jobb, med presentasjon etterpå og garderobe - påfyll.

tirsdag 6. november 2012

Tirsdag

I dag skulle det vært et spinne-innlegg her, men jeg har ikke tid! Jeg har ikke tid til å pusse spole-akselen, olje alle roterende deler og finne et drivbånd som fungerer, så det får bli neste tirsdag. Syns virkelig ikke noe om lekser på jobb altså, trodde ærlig talt at det var slutt når man var ferdig med skolen...

mandag 5. november 2012

Rundt og rundt

Går hjulet! Drivbåndet og jeg er ikke helt enige om hvilken vei, om at det skal holde seg på og slikt. Lure på om det er bomullsgarnet som er for tynt, det tykkere nylonbåndet fungerer bedre, men det er for kort til to omganger rundt drivhjulet, men man kan kanskje ha to separate bånd...

Som sikkert leses er hodet mitt fyllt av spørsmål om rokken som har kommet i hus. En dag uten my jobb om kvelden får det bli litt pussing og fiksing og olje på roterende deler, så får vi se om ikke drivbåndet finnes en løsning på det og.

Hhmm, flettet bånd av vokset lin kanskje gir nok friksjon til å bli på hjulet... Eller bare stramme båndet mer...

Samtidig flyter hodet mitt over av ideer og lyster på forskjellige garn og tilhørende prosjekter!

søndag 4. november 2012

Hav

og hus og internett og rokk!

Vet ikke hvor jeg skal begynne! Men litt av julepynten er hvertfall klar.


Om det blir tre i år eller gjentakelse av fjorårets "julepinne" (modellen her) gjenstår ennå å se, men i år har vi i hvertfall plass nok til et ordentlig juletre.

Hjertene er inspirert av boken "Med hjarte for strikk" og kulene er Arne og Carlos inspirerte. Snøfnuggene er hentet herfra.

God kveld og god førjulstid!

Uups, ser at jeg allerede har postet dette bildet, får bli med et til. Første lørdag i nye huset ble det tur langs havet tidligere om morgenen, og kunne ta bilde av feltet.


















Været og lyset er vel representativt, men berget er så gøy å gå tur i! Hoppe fra stein til stein mellom myr, tuer og lyng.