torsdag 28. juni 2012

London calling

Da er det snart avreise! Alt er pakket og klart, eneste som gjenstår er å velge strikketøy.
Litt uinspirert der for tiden, prosjektene er for store eller har for lite igjen til å være morsomme å ta med seg. Men men, gøy blir det!

Ingen internett på en uke, skal egentlig bli litt befriende, kun mamma og meg på shopping!

Litt hva som har blitt ferdig her de siste dagene,


 Halsen er i drops alpaca, 3.5 mm, Haruni inspirert hals, sokkene er Owlies og Show off Stranded socks. Mer detaljer i mine prosjekter.

Veldig raskt blogg inlegg over nå, får bli bedre etter London! :D

lørdag 23. juni 2012

Tomt

... er hva det føles som når 5 år med videre utdanning er ferdig, masteren er i boks, leiligheten er tømt og vasket og det snart er tid for det siste flyttelasset. Litt mystisk.

Gleder meg til å flytte hjem :)

mandag 18. juni 2012

Mariuskjole

Et stort ønske fra tantebarnets mor er en strikket Mariuskjole. Etter litt research er vi veldig enige om denne kjolen fra SandesGarn

A wish from the nieces mother is a Mariusdress. After a little research we both agreed on this dress

og den er allerede godt i gang, med garn vunnet i GiveAway hos Cathrine's Puslerier,

and the dress is coming along nicely, using yarn from a GiveAway,
Garnet er for meg en ny oppdagelse, og blir veldig jevnt og pent synes jeg.

The yarn is a new experience to me, but it is turning out even and pretty I think.


søndag 17. juni 2012

Hybel og sokker

Tilbake på hybel for siste forberedelse før forsvaret, og mengden strikketøy er sterkt redusert.  Rydding og pakking har derfor overtatt. Et prosjekt som da har funnet dagens lys igjen er Januars mysteriesokker, som kun trengte 4 ender festet.

Mønster: Bláthnat
Pinner 2.5 og 2.25 mm
Garn: Sisu, sandnes garn

Ikke akkurat det beste bildet, men det får gå. Sokkene er litt korte for meg, kanskje de passer bedre til noen andre.

January mocks are finally ready! Four ends was all needed to finish this pair. They now are oart of the four pairs of ready socks here in the dorm, which I am trying to pack up and clean out. 
The pattern in Bláthnat, needles are 2.5 and 2.25 mm, and the yarn is Sisu from Sandnes Garn, 80 % wool, 20 % nylon.

torsdag 14. juni 2012

Tørke...

Jeg må tilbake til Ås for å avslutte masteroppgaven, og det går litt å stå her, både på prosjekter og presentasjon og praktiske gjøremål. Er ikke inspirert til å ta bilder av uferdige ting. Tirsdagens spinneprosjekt er ferdig, men blir nok ikke oppdater før jeg er tilbake igjen om en drøy uke, Aeolian er tilbake på pinnene og mangler kun 5 rader og avfelling, ny genser som springer rett ut av hodet mitt uten mønster er på pinnene, veldig spent på hvordan den blir!
Gjenstår klesvask og litt pakking og rydding før avreise i morgen, før det blir pakking, øving, presentasjonslaging og helt sikkert litt strikking også hele neste uke.
Skal etter planen starte på denne




fra SandnesGarn, har det blå garnet men må skaffe et nøste hver av hvit og rød til lille vesla som er nyeste tilskudd i slekten!

tirsdag 12. juni 2012

Både farget og spunnet

Forrige ukes lek med farging og spinning har gitt fine resultat! Jeg hadde ikke trodd at garnet skulle få denne fargen, men veldig fornøyd med den klare blåfargen som ble hos det blå garnet.

Last weeks play with colour gave pretty results! I did not anticipate the colours in the variagated skein, but I think it is pretty!



Det ble spunnet omtrent 100 meter med enkelt garn, som ble tvunnet til en 2 ply, som igjen ble tvunnet andre veien mot seg selv til en cable 4-ply. Merinoen er litt fuzzy, ikke spunnet så veldig hardt, noe som gjør det vanskelig å se de separate delene, men de er der. Det er spunnet mer som en sample enn som til fornuftig garn, mengden er for liten, men det skal strikkes en prøve, og kanskje en pynt av det, så kan jeg se hvordan det er i bruk. Selv om sjangsen for å gjenta en 4-ply er liten, man må spinne så vanvittig mye singles før det blir nok antall meter av det!

The spinning gave about 100 meters of singles, which give about 25 meters of cable spun 4-ply. Why we every ply the yarn... The meterage indicate this is more useful as a sample yarn than for a real project, and I will make a sample of it, and start a spinning note book, to learn from earlier experiments.

mandag 11. juni 2012

Ullform

Her om dagen kom jeg over en lokal butikk i Stavanger. 
Dette er en skummel butikk, om ikke den skumleste etter at jeg kom tilbake fra Ås!
De gode ull-dunstene treffer deg som en vegg når du kommer inn hos Ullform og Ledaal Teppeveveri. Masse fine filtede ting, og kardet ullfiber. Så fant jeg merino og silke-veggen. Jeg ble stående å måpe over fargene, utvalget, og håndteinen vil gå varmt! Ønsker meg rokk, veldig...

I stumbled upon a local shop the other day, and probably the scariest one in town. The wool fumes hit when you enter the shop of Ullform and Ledaal Teppeveveri. This is a combined place for both felting artists and the only carpet-makers left in the country, and they sell felt supplies. And who says you have to felt the merino tops, the silk and merino tops or the silk mawatas? It only made me want a spinning wheel even more!

Ullfiber er enda farligere enn garnbutikker det, fiberet har så stort potensiale!
 Det ble to tops av en herlig rosafarge (ja, jeg er glad i rosa), silk hankies, eller mawata, noe som ser utrolig spennende ut å prøve, og en top i en silke ull blanding, i en herlig farge. Hva det blir av allt dette og hvordan garnet skal være er ikke helt bestemt ennå, men det kommer nok!

Pretty pretty pink merino tops, silk mawatas, undyed, to try knitting unspun silk, and a top of silk merino mixture, lovely colour!

 

Så garn og fiber slankeprosjektet går ikke så veldig bra.

All in all, the stash has not diminished any since the move...

Ny knitty!

En ny utgave av Knitty! er ute! Knitty er alltid gøy a lese, mange fine artikler og alltid mange geniale mønster. Det klør skikkelig i fingrene å sette i gang med nye prosjekt hver gang de kommer ut. Ser ut som erden har gått litt garter stitch crazy for tiden, passer meg egentlig utmerket, det er så lett å bare la hendene gå og ikke trenge tenke på noe. Mitt Colour Affection sjal har vært ferdig en stund nå, og Hitchhikeren ligger igjen på Ås (kommer snart og henter den da), så det klør helt etter å starte Unleaving, nå, med en gang! Det er riktignok et Knittyspin mønster, og kanskje jeg burde finne rette fiber i fiberlageret og spinne garnet først. 300 meter 2-ply burde jo gå unna på et blunk ;)


New edition of Knitty! is here! Knitty is always a good read, interesting articles and fun patterns. It really gets the creativity going, wanting to start a thousand new projects. They seem to have gone garter stitch crazy, something which suits me just fine. Spinning yarn for Unleaving will probably start right away. 300 meters of 2-ply should be easy-peasy ;)

søndag 10. juni 2012

Morsomt med konkurranser

Småtikken og meg har Giveaway, alltid mulig å kunne vinne kjekke ting!
Så flotte gevinster. Jeg tror jeg har brukt opp min flaks i give aways for en stund, men kan jo prøve allikevel!

tirsdag 5. juni 2012

Tirsdag er for spinning?

... og da ikke sånn som gjøres på treningssenter. Jeg har lenge hatt lyst å ha litt framgang i mine spinneevner, og da må det gjøres jevnlig. På teinen i dag er derfor en fin lilla merino, som skal bli et forsøk på et "cabled spun" garn. Først spinnes singlene, så tvinnes de til 2-ply, så tvinnes 2-plyene i motsatt retning til et ca 4-ply endelig resultat. For at resultatet ikke skal bli allt for chunky prøver jeg å spinne relativt tynt, og konsentrerer meg om å få det jevnt og pent.


Tuesdays for spinning is introduced by the Yarn Harlot, and I really like that concept.
On the spindle today is a purple merino, part of the original spinning fibre stash, and the goal is a cable spun yarn, which I have never tried before. Spinning still requires a lot of concentration.



Cabled yarn spinning er noe som er nytt for meg, og passer ypperlig inn i flere challenges på Ravelry nå i juni :)

Prøvd å spinne eget garn?

Farge-eksperiment

Matfarger er gøy! Det er ikke alltid helt lett å få akkurat den fargen man vil ha, eller tror man får, eller så klare en kunne tenke seg, for ikke snakke om å bruke nok farge og eddik tror jeg.
Garnet har ligget i vann med tilsatt eddik i over natten, før det var klart for farging. Prøvefargingen med den guloransje fargen ga ikke nok "bronze" farge synes jeg, så det hvite nøstet har fått mange farger i stedet. De blå har fått friskere blå og lilla farger.


Food colourings are fun! It is not always easy to achieve the colours one had in mind, is it too little vinegar? The yarn is soaked in vinegarwater overnight, and coloured this morning. The white skein got lots of colours, I tried cold pour method, but by the time I was to pick it up to steam it, all the colour left it, from the dark blue into the yellowy orange, and so it is not as clear as I would have hoped. 
The not so pretty original blue has been turned into two skeins, one purplish, one of a prettier blue. 


Det viser seg at jeg er eksepsjonelt dårlig på å sette sammen bilder, så jeg har juksa...

Jeg har ennå ikke knekt koden på mengder av farge, eddik, tid osv, så det blir bedre hele tiden!

mandag 4. juni 2012

Yay!

Strikkeblogger

Jeg er en del av Strikkeblogger.no! Denne geniale siden samler en masse ulike strikkeblogger, og det er så mye fint som dukker opp der. Farlig mye inspirasjon der.

lørdag 2. juni 2012

På pinnene

Her skulle det egentlig være bursdagkake-innlegg for min flotte svigerinne som blir 20 i dag, men det får bli en annen dag, etter at hun er blitt mor!

Da er det nytt prosjekt på pinnene igjen (enda et, hysj...)
Dette blir sokker!
Pinner: 2.5 mm
Garn: ONline supersocke (fantastisk godt og mykt)
Mønster: Show-off stranded
Prosjekt: Show off socks

Disse blir fine!

New project on the needles are some more socks. The yarn is so soft!
Pattern is the Show off Stranded socks

fredag 1. juni 2012

Colour Affection

Jeg er lett påvirkelig og jeg digger det! Egentlig bare et spørsmål om tid før det dukket opp i prosjektene mine, det har jo vært over hele Ravelry lenge nå, og ekstra mye hos Yarn Harlot.
Ikke det beste bildet akkurat, men det viser fargene fint.

Ferdig objekt, og det fra garnlager til og med!
Pinner er 4mm, KnitPro interchangeable faktisk, garn er alpakka fra Garnstudio og det hele gikk forbausende fort. Prosjektet er her.

Nå er det ny måned, og nye utfordringer i alle forumene, så kreativiteten strømmer fritt akkurat nå.

Og ja, dette er et forsøk på å gjenopplive en blogg ingen noensinne har lest.

I fell for the temptation to knit the Colour Affection, and it is just so pretty! It has been obvious that I would fall for this ever since it started cropping up everywhere. Love the colours, and it is all left over stash.

And yes, this is a shameless attempt to revive an old blog. If there are more readers in English, the Norwegian will get second priority. 

Inspirasjon til neste prosjekt, anyone?